Saç dökülmesi, kompleks bir biyolojik süreçtir ve genellikle çok sayıda etkenin bir araya gelmesiyle tetiklenir. Bu süreci anlamak ve etkili bir çözüm sunmak için bilimsel ve klinik kanıtlara dayalı yaklaşımların gerekliliği açıktır. Dermoscope® saç dökülmesinin nedenlerini belirlemede ve kişiselleştirilmiş tedavi planlarının oluşturulmasında öncü bir rol oynamaktadır. Klinik uzmanlar ve dermatologlar tarafından tercih edilen Dermoscope® saç sağlığıyla ilgili sorunların çözümünde bilimsel ve kanıta dayalı bir yaklaşım sunar. Bu yazıda Dermoscope®'un saç dökülmesi tedavisindeki önemini ve tüketicilere sunulan bilimsel olarak kanıtlanmış ürünler hakkında sıkça sorulan soruları derledik.

 

Dermoscope® Hair Kit Nedir?

Saç dökülmesi, modern yaşamın getirdiği pek çok stres faktörü ve genetik yatkınlıkların etkisiyle giderek yaygınlaşan bir sorundur. Bu sorunla başa çıkmak için Dermoscope®, bilimsel ve kilinik araştırmaların ışığında geliştirilmiş etkili bir çözüm sunar. Dermoscope® Hair Kit, saç köklerini beslerken saç derisini de güçlendiren, saç dökülmesiyle mücadelede etkili bir üründür. 

Bu kit, günlük kullanıma uygun formülasyonuyla saçları kökten uca besler, saç derisine nefes aldırır, saç derisini nemlendirir ve sağlıklı bir saç ortamı oluşturur. İçeriğindeki aktif bileşenler, saç köklerini güçlendirerek dökülmeyi azaltırken, saç derisini canlandırır ve saçın doğal büyüme döngüsünü destekler. Dermoscope® Hair Kit, klinik olarak test edilmiş ve saç sağlığı alanında uzman dermatologlar tarafından önerilen bir üründür.

Dermoscope® Hair Kit İçeriğinde Neler Var?

Dermoscope® hair kit ürünlerinin içeriğinde saç ve saç köklerinin beslenip sağlık kazanması için gerekli olan esansiyel aminoasitlerden BCAA serum kiti (Valin, Lösin ve İzolösin) ve büyüme faktörleri serum kiti bulunmaktadır. Etken maddelerin yanında saç dökülmesine karşı etkinliği kanıtlanmış birçok vitamin, aminoasit ve antioksidanlardan oluşan zengin formülü ile Dermoscope® bilimin en son gelişmelerini mükemmel bir harman ile bünyesinde bulundurur. 

BCAA Serum İçerik Tablosu

  • Sereona Serrulata Fruit Extract (Saw Palmeto Extarct) : Saw palmetto insanlarda 5 alfa redüktaz inhibitörü olarak etki göstererek DHT'yi bloke eder.
  • Chamomilla Recutita Flower Extract : Kırıkları ve koparak dökülmeleri önleyerek saçların daha güçlü ve sağlıklı görünmesini sağlar.
  • Rosemary Officinalis Oil : Biberiye yağı doğal bir DHT engelleyicidir. DHT'nin saç foliküllerinize bağlanmasını engeller
  • Biotin: Saç dökülmesine karşı etkilidir. Dökülen saçların tekrar çıkmasını sağlar. Saç köklerini güçlendirir. Sağlıklı saç uzamasına katkı sağlar. Saçların canlı ve parlak görünümünü sağlar. Çevresel faktörlere karşı koruyucudur.
  • Arginine : Vücutta nitrik oksit öncüsü olan arjinin, saç uzamasında hayati bir öneme sahiptir. Arjininin ürettiği nitrik oksit, hücrelerin potasyum kanallarının açılmasını sağlar ve damarların genişlemesine yardımcı olur. Bu sayede daha iyi beslenen saçlar hızlı uzar
  • Niacinamide: Antioksidan özellikleri kan dolaşımını iyileştirir, saç köklerine oksijen getirerek saçların iyi uzamasını sağlar. Saça parlaklık ve güç vererek saçın sağlıklı görünmesini de sağlar.
  • BCAA (Leucine, Isoleucine, Valine) : Damarları genişleterek mikro sirkülasyonu arttırır. Saç ve saç foliküllerinin daha iyi beslenmesini sağlar. Ayrıca büyüme faktörlerinin üretimi destekler.
  • Hydrolyzed Wheat Protein : Saç tellerini güçlendirir, saçı daha güçlü, kırılmaya daha az eğilimli ve daha nemli hale getirir.
  • Hydrolyzed Soy Protein : Saçlara elastikiyet kazandırır. DHT oluşumunun engellenmesinde fayda sağlar.
  • Sodium PCA: Saçlara nem ve elastikiyet kazandırarak daha güçlü uzamasını sağlar.
  • Cyclodextrin:  Bileşen ve aktiflerin penetrasyonunu ve biyoyararlanımını arttırır.

GF Serum İçerik Tablosu 

  • Hydrogenated Pumpkin Seed Oil : Kabak çekirdeği yağı, saça pürüzsüzlük, yumuşaklık ve parlaklık kazandırmaya yardımcı olan yağ asitleri ve besleyici bileşenlerden oluşur. Çinko, E vitamini, K vitamini ve antioksidanlar içeriği ile saç sağlığını iyileştirir, kırılmaları ve kırık uçları azaltır.
  • Chamomilla Recutita Flower Extract : Kırıkları ve koparak dökülmeleri önleyerek saçların daha güçlü ve sağlıklı görünmesini sağlar.
  • Thymus Vulgaris Oil : Saç derisinde kepek ve bakteriyel enfeksiyonları önler, folikülü besler, yeni saç hücreleri için sağlıklı bir ortam yaratarak kepeği azaltmaya yardımcı olur.
  • Folic Acid : Folat olarak da isimlendirilen folik asit, yeni hücrelerin üretilmesini ve kan hücrelerinin çoğalmasını sağlar. Saçların sağlıklı uzamasına destek verir. Saçlarda kırıkların oluşmasını engellemeye yardımcıdır. Folik asit, alopesi (saç dökülmesi) tedavisinde sıklıkla kullanılır.
  • Lysine : Cilt, saç ve tırnak dokularını destekler. Saçların ve tırnakların ihtiyacı olan keratin üretimine de yardımcı olur. L-Lizin vücudun protein inşa etmek için ihtiyacı olan temel amino asitlerden biridir.
  • Aspartic Acid : Kolajen üretimini arttırarak saçların daha güçlü ve sağlıklı olmasını sağlar.
  • Caffeine : Topikal kafein uygulamasının yararlı etkileri fosfodiesteraz inhibisyonu, bariyer fonksiyonunda iyileşme, foliküler penetrasyon, saç büyümesinin uyarılması ve teşvik edilmesine bağlanabilir.
  • Niacinamide : Antioksidan etkisi vardır, mikro sirkülasyonu artırarak saçların daha iyi beslenip oksijenlenmesini sağlar.
  • Ascorbic Acid : Demir emilimini arttırır, kolajen üretimini destekler.
  • Cyanocobalamin: Saç köklerinin oksijenlenmesine yardımcı olarak, saç ve saç köklerinin daha güçlü olmasını sağlar.
  • FGF/IGF/EGF : Yeni saç folikülü ve saç oluşumunu destekler. Damarlanmayı arttırarak saç ve saç foliküllerinin kanlanmasını ve buna bağlı olarak hem daha iyi beslenmesini hem de daha çok oksijenlenmesini sağlar.

Dermoscope® Ürünlerinde Sağlığa Zararlı İçerik Var mı?

Saç dökülmesine yönelik ürünler genellikle minoksidil ve finasteride gibi cinsel güç alanında yan etkileri tartışma konusu aktifler içermesine rağmen Dermoscope® bu ham maddelerin hiçbirini içermez. Dermoscope® ürünleri, saç ve saç köklerinin doğal yapısında bulunan amino asit ve vitaminler ile saçları kökten uca herhangi bir yan etki göstermeden besleyen inovatif bir üründür.

Dermoscope® Ürünleri Sağlık Bakanlığı Onaylı mı?

Dermoscope®Hair Kit ve Şampuan, gerekli tüm laboratuvar çalışmaları yapılmış, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı, mevzuata uygun bir üründür. 

Dermoscope® Hair Kit ve Şampuan Nasıl Kullanılmalı?

Dermoscope® Hair Kit 6 aylık bir kürdür. İlk 3 ay GF içeriğindeki serumlar kullanılmalı, takip eden 3 ay ise BCAA içerikli serumlar kullanılmalıdır. Kutu içerisindeki numaralı sistemi takip edebilirsiniz. 

Saç serumları günde bir veya sabah-akşam olmak üzere toplam iki damlalık olarak kullanılmalıdır. Damlalık içeriğini saç köklerinin farklı alanlarına dökerek tüm saç köklerine masaj yapılarak yayılır. Uygulama sonrası durulama gerektirmez. 

Dermoscope® şampuan günlük kullanıma uygundur. Diğer tüm şampuanlar gibi kullanılır. Saç yıkama esnasında yapacağınız masaj etkinliğini artırır. Saç yıkama sıklığının 2 günde bir olması tercih edilmelidir ve ılık su kullanılmalıdır. 

Dermoscope® Ürün Etkisi Kalıcı mıdır? Koruyucu Önlem Olarak Ne Yapılmalı?

Saç dökülme tedavisi uzun süreli bir tedavidir ve saçlar geri kazanıldıktan sonra sorunun tekrarlanmaması için bakım devam ettirilmelidir. Bu nedenle Dermoscope® Hair Kit kullanımı bittikten sonra devam ürünü olarak şampuan ve serumların kullanımına aylık olacak şekilde devam edilebilir. Alternatif olarak serumlar her yıl 6 aylık dönemde tekrar edilebilir. Şampuan kullanımı günlük olarak devam eder.

Dermoscope® Ürünlerini Kimler Kullanabilir? Kimler için Uygun Değildir?

Dermoscope® ürünleri genel kullanıma uygundur ve bir yaş sınırlaması yoktur. Saç dökülme problemi olan herkes kullanabilir. Ancak herhangi bir kronik hastalığı olanlar doktorlarına danışarak kullanılabilirler. Ayrıca yeterli klinik çalışma yapılmadığı için ürünlerinin hamile ve emziren kadınlar tarafından kullanımı tavsiye edilmez. 

Dermoscope® Ürünlerini Ne Zaman Kullanmalıyım?

Dermoscope® ürünlerini saçlarınızda güçsüzleşme, seyrelme, dökülme ve cansızlık hissettiğiniz zaman güvenle kullanabilirsiniz. Saç dökülmesi görüldükten hemen sonra kullanılması haricinde etkinliği daha hızlı olacaktır. 

Dermoscope® Hangi Durumlarda Etkili Olmaz?

Dermoscope® ürünleri kronik bir hormonal rahatsızlığınız varsa veya kemoterapi gibi tedaviye bağlı saç dökülmeniz varsa etkili olmayabilir. Saç serumlarının çoğu saç folikülleri tamamen öldükten sonra etki edemezler.

Dermoscope® Saç Ekiminden Sonra Faydalı Olur mu?

Dermoscope® ürünlerini gerek saç ekiminden önce kullanabileceğiniz gibi, saç ekiminden sonra da kullanarak saç ekim kalitenizi artırabilirsiniz. 

Erkek Tipi Saç Dökülmesi ile Kadın Tipi Saç Dökülmesi Farklı mıdır?

Erkeklerde temel olarak androgenetic alopesia’ya bağlı saç dökülmesi görülürken kadınlarda farklı etkenlere bağlı olarak saç dökülmesi görülebilir. Androgenetik alopesi (AGA), kadın ve erkeklerde, androjen hormonları ve genetiğin etkisi ile ortaya çıkan, sık görülen bir saç dökülmesi formudur. Erkeklerin yaklaşık yarısında, kadınların ise %20-25'inde görülür. Kadınlarda özellikle menopoz sonrasında görülme sıklığı artar.

Androgenetik alopesi haricinde saç dökülmesine sebep olan diğer etkenler ise alopesi areata (saçkıran), çeşitli enfeksiyonlar, tiroid gibi kronik hastalıklar, hormon dengesizlikleri, besin yetersizlikleri ve stres olarak sıralanabilir. 

Dermoscope® ürünleri hem erkek tipi hem de kadın tipi saç dökülmelerinde güvenle kullanılabilir.